Wat is de snelste en goedkoopste manier om in Praag te komen?

Praag is vanuit andere Europese hoofdsteden goed en direct te bereiken. Het beste, snelste en goedkoopste per vliegtuig. Praag is ook goed bereikbaar met de trein, bus en auto.

Vliegen naar Praag

Václav Havel International Airport Prague (voorheen Praag – Ruzyně) is het grootste en belangrijkste vliegveld van Tsjechië. De luchthaven ligt twintig kilometer ten westen van Praag. Prijsvechters als RyanAir, Easy Jet en Wizz Air vliegen vanuit verschillende andere Europese plaatsen op Praag. Ook via Czech Airlines (CSA) zijn, als je vroeg genoeg boekt, cheap tickets van en naar Praag verkrijgbaar.

Bus

Václav Havel International Airport Prague is niet aangesloten op het metronetwerk van Praag. Bus 119 brengt je in een klein half uur naar metrostation Dejvicka, het begin van metrolijn A, die door het hart van Praag loopt. Kom je ‘s nachts aan, dan is nachtbus 510 naar Divoka Sarka, de start van nachttram 51, een optie. Bustickets zijn bij de chauffeur en op de luchthaven verkrijgbaar. Andere optie: AE Airport Express, een pendelbus tussen de luchthaven van Praag en Divoka Sarka. Prijs van een retour: 120 Kc, ongeveer 4 euro. Een taxirit kost ongeveer 700 Kc, bijna 25 euro.

Auto

Praag is goed bereikbaar met de auto. Let op: je hebt op Tsjechische snelwegen een tolvignet (dalnici známka) nodig. Een vignet is verkrijgbaar bij de grensovergang, postkantoren en enkele grote tankstations. De prijzen: 310 CKZ (11 euro) voor tien dagen of 440 CKZ (16 euro) voor een maand. Motorrijders hebben geen vignet nodig. Wegen zijn in goede staat.

Parkeren

In het centrum van Praag kost parkeren ongeveer 50 Kc per uur, een kleine twee euro. Buiten het centrum is parkeren gratis. Parkeren in een parkeergarage kost ongeveer 16 euro per dag. Hoge parkeertarieven vermijden? Parkeer op een van de vele P + R-voorzieningen buiten de stad, waar je niet meer dan een paar euro per dag kwijt bent, op voorwaarde dat je verder met het openbaar vervoer reist. Meer info: http://www.prague.eu/en/practical

Trein

In Praag komen de Internationale treinen aan in het oude Praha hlavní nádraží, het belangrijkste treinstation van Tsjechië. Het station ligt slechts anderhalve kilometer lopen van het Wenceslas Square, een van de drukste pleinen van de stad. Hlavni Nadrazi is aangesloten op metrolijn C. Praha Nadrazi Holesovice, gelegen aan de buitenkant van Praag, is de naam van het tweede internationale treinstation in Praag. Treinen uit het noorden en westen komen hier aan, zoals die uit Berlijn. Vanaf Praha Nadrazi Holesovice is het een kwartier met de tram of metro naar hartje Praag. Tickets zijn verkrijgbaar bij České dráhy, de Tsjechische spoorwegenmaatschappij.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.