Karluv most (Charles brug)

In hartje Praag ligt een van de fraaiste en beroemdste bruggen van Europa: Charles Bridge (Karluv most). Het middeleeuwse bouwwerk verbindt de Oude Stad met Mala Strana en overbrugt de rivier Vltava. Een must see!

Wees voorbereid: je bent niet de enige die Charles Bridge gaat bekijken. Dagelijks komen duizenden toeristen af op het historische bouwwerk over de Vltava. Kunstenaars, muzikanten en souvenirverkopers bevolken de autoluwe brug. Dag en nacht. Een tip: bezoek de brug vroeg in de ochtend, dan valt de drukte mee en levert de opkomende zon mooie plaatjes op. Vanaf Kampa Island heb je een fraai uitzicht op de Charles Bridge.

In opdracht van koning Charles IV werd in 1357 de bouw van de brug gestart, onder leiding van Peter Parler. Ter vervanging van de Judith Bridge, die enkele jaren eerder was weggevaagd na een overstroming van de Vltava. Charles Bridge was in 1402 af. De barokke bouwstijl maakt de middeleeuwse brug monumentaal. De brug is ruim 500 meter lang en zo’n tien meter breed.

Vanaf de brug heb je een fraai uitzicht over de historische stadsdelen van Praag. Bekijk de brug bij mooi weer vanaf de rivier Vltava. Roeiboten en waterfietsen zijn voor een paar euro per uur te huur. Bijvoorbeeld bij Slovansky ostrov (het eiland tegenover de National Schouwburg) of bij de Lakva Bar (Oude Stad).

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.