Aanbevolen bezienswaardigheden in Praag

Kampa Island

Kampa Island ligt aan de westkant van de rivier Vltava en biedt een prachtig uitzicht op de Charles Bridge. De Certovka, een smalle strook water, scheidt het eiland van de idyllische wijk Mala Strana. Op Kampa Island zijn schattige winkels, romantische straatjes en goede restaurants te vinden. En het Museum Kampa, een voormalige fabriekshal waarin moderne kunst te zien is.

Petrinheuvel

Aan de rand van burchtwijk Hradcany ligt de Petrinheuvel (Petrinske sady), met daarop het Petrinpark. In het boomrijke park kun je ontsnappen aan de drukte van de stad. Ideaal om met je partner romantisch te wandelen. Kronkelende paadjes en trappetjes leiden je naar de top op 318 meter. Het uitzicht over Praag is meer dan de moeite waard. Geen zin om te lopen? De kabelspoorbaan Lanova draha brengt je tussen 09.15 en 23.30 uur (maart – oktober) naar de top. Je kunt hiervoor je bus- of tramticket gebruiken. Vanaf de Petrintoren, die bovenop de heuvels staat en lijkt op de Eiffeltoren, kun je de grootsheid van Praag nog beter ervaren.

Wenceslas Square

Op het ‘protestplein’ Wenceslas Square in Praag verzamelden zich in 1989 meer dan 200,000 mensen voor een protest tegen de communistische machthebbers. De bijeenkomst vormde de doorbraak voor de de politieke omwenteling naar een democratie. Eerder, in 1969, stak de student Jan Palach zichzelf op het plein in brand, uit onvrede over de inval van de Sovjets. Belangrijkste bezienswaardigheden nu: het Nationaal Museum, met voor de ingang het beroemde standbeeld van Wensceslaus.

Zlute lazne

Geen puf om op een warme dag door de stad te sjokken? Stadsstrand Zlute laze aan de Vltava. Vanaf Charles Bridge is het een uurtje zuidwaarts lopen, langs de rivier en over de sfeerrijke Naplavka, waar op warme dagen tientallen muzikanten spelen en op zaterdag markt is.

Pinkas Synagoge

PRAGUE CZECHIA – DEC 04 2015: Old Jewish cemetery with lots of ancient headstones and a woman looking at the graves. December 04 2015 in Prague Czechia

Kijk voor of na een bezoek aan de Oude Joodse Begraafplaats (Stary zidovsky hrbitov), in de Joodse wijk Josefov, ook rond in de Pinkassynagoge. Het gebouw is een monument voor de 77.297 joodse slachtoffers van de holocaust uit Bohemen en Moravië. Alle namen van de overledenen staan binnen op de muren. Zeer indrukwekkend.

Veletrzni Palac (Trade fair palace)

Kunstliefhebbers opgelet: Veletrzni Palac, gelegen in de nieuwe stad bij het Stromovkapark, is alleen al de moeite waard vanwege de strakke architectuur in het pand. Het gebouw dient als museum voor moderne kunst. Meer dan 2000 voorwerpen uit collectie van Narodni galerie en Sternbersky palac zijn in de vele zalen tentoongesteld. Er hangen bijvoorbeeld werken van Van Gogh en Picasso.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.