Hostels, Airbnb en kamperen in Praag

Hostels in Praag zijn er niet in overvloed. De meeste zijn gevestigd in of nabij het historische centrum. Kamperen kan ook, net buiten de stad. Of probeer het eens via Airbnb.

A Plus Hostel is het grootste hostel van Praag, op tien minuten lopen van Wenceslas Square en Old Town Square. Prijs per nacht in een kamer met meer dan tien personen is 230 Kc, minder dan 9 euro.

Ace Hostel is gevestigd in hartje Praag. Alle bezienswaardigheden in het historische centrum zijn op loopafstand. Metrostation Namesti Republiky (Line B) is op nog geen honderd meter afstand. Net als the Powder Tower (Prasna brana). Prijs voor een nacht in een dorm: ongeveer 380 Kc, 14 euro. Inclusief ontbijt.

Mosaic House, gelegen in Nove Mesto (New Town) ten oosten van de rivier Vltava, is een hotel en hostel ineen. Een overnachting in een dorm kost tussen de 10 en 15 euro. Het moderne Mosaic House is op loopafstand van het historische centrum en op twee minuten afstand van de Vltava.

Arpacay Backpackers ligt in het knusse straatje dat leidt naar de Prague Castle. De Charles Bridge is tien minuten lopen. Prijs voor een bed in een mixed dorm: 320 Kc, ongeveer 12 euro. Voor drie euro krijg je een ‘royaal’ ontbijt. Het naastgelegen restaurant Valeria biedt vanaf het dakterras een fraai uitzicht over Praag.

Voor een bijzonder verblijf in Praag is Airnbnb een optie. Je verblijft dan in de kamer van een inwoner van de Tsjechische hoofdstad, meestal een appartement of een studentenkamer in het hart van de stad. Prijzen per nacht voor twee personen beginnen bij ongeveer vijftig euro.

Rond Praag zijn verschillende campings, die qua prijs voordeliger zijn dan hotels en hostels. Let wel op: meestal ben je met het openbaar vervoer een half uur onderweg naar het centrum. De meeste campings kosten zo’n tien euro per nacht.

Bijvoorbeeld:

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.