De Praagse Burcht

De middeleeuwse Praagse Burcht (Prazsky hrad), ook wel bekend als Prague Castle, staat bekend als een stad binnen de stad. Niet alleen door de schilderachtige straatjes, pleinen en fraaie paleizen, maar vooral door de onvermijdelijke Sint-Vituskathedraal. Neem de tijd voor een bezoek.

De Praagse Burcht, gebouwd in de negende eeuw, behoort tot een van de grootste paleizencomplexen ter wereld. De oppervlakte is 70.000 vierkante meter. Binnen de muren zijn gotische, Romeinse en barokke bouwstijlen te vinden. Net als aristocratische paleizen, tuinen, kerken en kapellen. De schilderachtige straatjes en steegjes maken het middeleeuwse beeld compleet.

De Sint-Vituskathedraal is de belangrijkste en meest in het oog springende bezienswaardigheid binnen de muren van de burcht. Sint Vitus, gelegen aan het derde binnenplein van de Praagse Burcht, is een van de grootste gotische kathedralen ter wereld en het belangrijkste sacrale gebouw van de Tsjechische hoofdstad. De bouw nam tot de voltooiing in 1919 bijna 600 jaar in beslag. Sint Vituskathedraal ligt hoog boven de rivier Vltava en is dankzij de hoge, gotische torens niet te missen. Binnen zijn de graftombes van meerdere koningen te vinden. De Sint-Vituskathedraal sluit in het hoogseizoen om 17.00 uur.

Neem ook een kijkje in de Sint Jorisbasilliek, het Sint Jorisklooster, het gouden straatje en de Sint Wencslauskapel, het oude Koninklijk Paleis en de Kruittoren. De Praagse Burcht is geopend van 05.00 tot 00.00 (april tot november) en van 06.00 tot 23.00 (november tot maart). Wisseling van de wacht vindt dagelijks om 12.00 uur plaats in the courtyard. Er zijn qua prijs verschillende verschillende mogelijkheden. Bekijk alle opties: https://www.hrad.cz/en/prague-castle/prague-castle-tourist-information/tickets.shtml Tip: de weelderige tuinen zijn gratis toegankelijk. Kom vroeg, om lang wachten te voorkomen.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.