Buiten Praag

Blijf je langer dan een paar dagen in Praag? Verbreedt je horizon. Bijvoorbeeld met een dagtrip Kutna Hora, het monumentale provinciestadje ten oosten van de hoofdstad. Je vindt daar de indrukwekkende Cathedral of St. Barbara.

Ongeveer 80 kilometer ten oosten van Praag ligt de voormalige zilvermijnstad Kutna Hora. De plaats, gelegen op meer dan 250 meter boven zeeniveau, is een toeristische trekpleister door de Cathedral of St. Barbara, een van de mooiste en meest indrukwekkende gotische kathedralen van Europa. Het middeleeuwse bouwwerk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Neem de tijd voor een bezoek. Je komt oren en ogen tekort.

Je kunt het bezoek aan Cathedral of St. Barbara goed combineren met een trip naar de nabij gelegen Cathedral of Our Lady at Sedlec, eveneens een beeldschone kathedraal. In Kutna Hora kun je in het in het fort Hradek een rondleiding in het zilvermuseum en de mijnen krijgen. Kutna Hora is vanuit Praag per bus (Florenc bus station) of trein (hlavni nadrazi) te bereiken. Reistijd: iets langer dan een uur. Bus 1 en 4 brengen je van Kutna Hora station naar het centrum.

‘Castle’ Karlštejn

Hrad (castle) Karlštejn, in de veertiende eeuw gebouwd in opdracht van King Charles IV, ligt een ruim twintig kilometer ten zuiden van Praag. Vooral gotische bouwstijl en de toren, met een lengte van 60 meter, springen in het oog. hrad Karlštejn is vanuit Praag bereikbaar, op het traject Prague-Beroun. Meer info en kaartverkoop: http://www.hradkarlstejn.cz/home1/

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.