Betaalbare hotels in Praag

Hotels in het centrum van het populaire Praag zijn gewild en prijzig. Kijk voor goedkopere overnachtingen naar accommodaties buiten het centrum. Dankzij het efficiënte openbaar vervoer sta je in een mum van tijd op Charles Bridge.

Amigo City Centre Hotel is een familiehotel op een kwartier lopen van het vermaarde Wenceslas Square en het National Museum. Prijs voor een tweepersoonskamer bedraagt ongeveer 50 euro per nacht.

Voor een overnachting in Hotel City-Central Prague (91 kamers) betaal je ongeveer dertig euro per nacht. Het pand ligt vlakbij metrostation I. P. Pavlova (line C). Het Wenceslas Square is ongeveer twintig minuten lopen. Je auto parkeren kost 16 euro per nacht.

King Charles Boutique Hotel ligt ten westen van de rivier Vltava, aan de voet van de heuvel van de burcht Vysehrad. De prijs voor een tweepersoonskamer bedraagt ongeveer 50 euro per nacht, inclusief ontbijt. Parkeren kost acht euro per nacht. Reserveer vooraf, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. King Charles Boutique is enkele haltes met de tram verwijderd van het historische centrum.

Het viersterrenhotel Perla Hotel ligt in hartje Praag, op een steenworp afstand van het Wenceslas Square, Old Town Square en het centraal treinstation Hlavni Nadrazi. Nadeel:: je kunt de auto niet parkeren. Prijs voor een tweepersoonskamer: tussen de 60 en zeventig euro per nacht, inclusief ontbijt.

Het Fusion Hotel ligt in de buurt van Old Town Square, Charles Bridge and Wenceslas Square. Gemiddeld betaal je zestig euro per nacht, voor een tweepersoons kamer.

Hotel Inos ligt in een rustige wijk buiten het centrum van Praag. Vanaf het hotel is het een paar minuten lopen naar de tramhalte. Tram 3 brengt je in ongeveer een kwartier naar het Wenceslas Square. Of neem tram 17, langs de rivier, naar de Charles Bridge. Prijs voor een tweepersoonskamer: gemiddeld 55 euro.

Blijf je langer dan een week in Praag? Kijk eens naar een zogeheten ‘residence‘, een gemeubileerd appartement met keuken. Bijvoorbeeld via http://www.alfatourist.cz/, http://www.avehotels.cz/en/ http://www.marys.cz/, http://www.apartments.cz/ of http://www.stopcity.com/.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.