Aanbevolen restaurants in Praag

In Praag is lunchen en dineren een feest. Klassieke vleesgerechten, donkere bieren en lage prijzen. Leer de Tsjechische keuken kennen in authentieke restaurants!

Voor goedkope maaltijden en stevige biertjes kun je in het centrum van Praag het best terecht in zogeheten pivnice, hostinec en hospada. Dit zijn eetcafés die lagere prijzen hanteren dan restaurants. Restaurace en viarna zijn vaak prijziger. Tsjechen die buiten de deur eten doen dat meestal rond een uur of 19.00 uur.

Potrefena Husais een modern restaurant ten oosten van de rivier Vltava. Goed bier en Tsjechische vleesgerechten en pastas voor een acceptabele prijs. Locals komen hier graag.

Bij U Krokatref je alles wat je van een lokaal restaurant mag verwachten: kwalitatief goede stoofschotels, vriendelijke bediening, smaakvolle wijnen, donkere bieren, een warme aankleding. Prijzen voor een maatlijd schommelen tussen de 5 en 15 euro. Soms is er vanwege de drukte geen tafel vrij. Van wachten krijg je geen spijt. U Kroka ligt in de wijk Vyšehrad, ten zuiden van de Oude Stad.

Casserol ontvangt gasten in een gezellige wijnkelder. De sfeervolle verlichting, de open keuken en de klassiek Tsjechische gerechten maakt het restaurant tot een trekpleister voor toeristen en locals. Casserol is gevestigd in de bruisende winkelstraat Karlova.

Vegetariërs kunnen terecht bij Lehká hlava, een restaurant met meer groente dan vlees op de menukaart. Deze hippe, moderne, ‘vegie’ tent ligt aan de oostkant van de rivier Vltava. De klandizie is een mix van locals en toeristen. Prijs voor een dagelijks menu: 5 euro

Het authentieke restaurant Gitanes serveert gerechten uit de Oost-Europese keuken. Dus, flinke stukken vlees, stoofschotels en gegrilde vis. In grote hoeveelheden,voor nog geen tien euro per menu. Dankzij de fleurige aankleding en vriendelijke bediening heerst er een levendige sfeer, die wordt gevoed door livemuziek. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Gitanes ligt in de romatische wijk Mala Strana.

Het stijlvolle Cukrkavalimonada, op een steenworp afstand van de Charles Bridge, bestaat uit een restaurant, wijnbar en patisserie. De naam betekent ‘koffie, suiker, limonade’. Je kunt er niet alleen goed terecht voor een kop koffie of een goed glas wijn, maar ook voor lunchgerechten zoals salades, pastas en pannenkoeken. Een aanrader, zeker na een wandeling over de Karelsbrug.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.